Wargame, Nederland speelbaar in een RTS

Door Ahrnuld op donderdag 19 mei 2016 22:24 - Reacties (15)
Categorie: Games, Views: 3.653

In Age of Empires 3 kon je spelen als Nederland, in mijn herinnering uniek voor real-time strategy games. Maar toch ook weer niet helemaal vreemd, want in die tijdsperiode had Nederland nog wel wat te vertellen in de wereld.

Ook tijdens de koude oorlog was Nederland niet slecht bewapend, daarom is het Nederlandse leger vandaag geintroduceerd in de game Wargame: Red Dragon. Wargame is een RTS serie die ondertussen alweer drie delen kent. Deze laatste game is ondertussen alweer meer dan 400.000 keer verkocht op steam.

Voordat het een al te commercieel lijkende post wordt: ik ben oprecht fan van deze serie games. Het moet je natuurlijk aanspreken, maar deze uitgebreide real-time strategie in een koude-oorlog setting is heel wat anders dan de 'standaard' WOII of Fantasy game. Gevechten vinden plaats over langere afstanden op grote maps met honderden units, en nu met meer dan 1500 verschillende soorten units om uit te kiezen.

De gamemodes conquest en destruction zijn het meest populair. Conquest draait om het vasthouden van de meeste ‘command zones’ met een command unit, bij destruction win je door voor zoveel mogelijk punten aan vijandelijke units te vernietigen. Conquest dwingt de verliezende speler tot aanvallende strategieŽn om nog te kunnen winnen, wat een ronde tot het einde spannend kan maken.

http://static.tweakers.net/ext/f/7hELuQj0qmPD25BzIoSpGC2V/full.jpg

Nederland komt er goed vanaf met de Leopard 2A5, AH-64 apache, diverse varianten van de F-16 en heel veel meer. Uiteindelijk is het een vrij gebalanceerde samenstelling geworden, en heb ik net nog in een 10v10 samen met 8 anderen met een NL deck een mooie winst behaald.

Een overzicht van de meest interessante nieuwe units:

http://static.tweakers.net/ext/f/9FPh8GP6grCLTgVBQxdE0OmR/full.png?nohitcount=1

De DLC kost 5,99 op steam, en het hele wargame pakket (alle drie de games, maar zonder deze DLC) is nu in de aanbieding voor 11,99.